top of page

Reiniging boten

Uw boot heeft flink te lijden onder de hedendaagse weersomstandigheden. Vaak zien wij boten welke door zout water, UV stralen en zure regen dof zijn geworden. Dit laatste geldt voor zowel polyester, geschilderde als gespoten boten. Eigenlijk kunnen we stellen dat alle boten onderhevig zijn aan deze natuurverschijnselen en daardoor zeer kwetsbaar wordt voor vuil en vorst. Het resultaat is dat de gelcoating of het lakwerk van uw boot zijn glans verliest en na enkele jaren scheurtjes gaat vertonen. Het pigment van lak zakt weg waardoor de lak verkalkt en dof wordt. Goed onderhoud van uw boot is dus noodzakelijk.


Wij van PBC reiniging zijn gecertificeerde specialisten op het gebied van bootbewassing. Zoals u bij de referenties/realisaties kunt zien hebben reeds wij boten met afmetingen tot wel 55 meter bewassen.


Om een optimaal resultaat te behalen maken wij enkel gebruik van topproducten. Wij zullen uw boot enkel betreden met speciale kleding en laarzen om zodoende geen strepen na te laten. Onze beveiligde slangen zullen uw boot nergens beschadigen.


De werkwijze is als volgt:


Fase 1: De bewassing/reiniging van uw boot met biologisch en goedgekeurde reinigingsmiddelen. Waar nodig (bij zware bevuiling) zullen gedeelten met de hand worden gereinigd. 


Fase 2: Het met osmose bewassen/spoelen van de buitenzijde van de boot. Dus inclusief 
raamwerk, teakhout en gehele dek. 


Fase 3: Aanbrengen van een UV protectie laag en glanseffect laag. Deze beschermt de boot tegen bovengenoemde weersomstandigheden en geeft de boot een nieuwe look door het glanseffect.
Wij bespreken graag de mogelijkheden van langdurige schoonmaak overeenkomst. Hierbij bepalen we gezamenlijk op voorhand de frequentie, de locatie en het moment van de bewassingen. Deze momenten van bewassing kunnen natuurlijk door u gewijzigd worden.

bottom of page