top of page

Zonnepanelen reiniging

Als zonnepanelen vuil worden lijdt dit vanzelfsprekend tot een groot verlies in zonlichtopbrengst en dus een lager rendement.

 

Zonnepanelen zijn niet zelfreinigend en worden vuil door stofdeeltjes in de lucht. Daarnaast heeft de regen een negatieve invloed. Regen spoelt namelijk de zonnemodules voor een deel schoon maar bevat daarnaast veel stof- en roetdeeltjes die achterblijven op de modules.

 

Naast het verminderen van rendement zullen de installaties met vervuilde zonnepanelen ook langzamer opstarten. Bovendien bestaat de kans dat het vuil en tensiden (dit zijn oppervlakte actieve stoffen) na verloop van tijd gaan inbranden waardoor de modules beschadigd raken

 

PBC reiniging beschikt over een eigen osmose installatie waarmee bijna 100% puur schoon water wordt aangemaakt. Dit systeem is uitermate geschikt voor het reinigen van uw PV installatie (zonnemodules). Wij reinigen uw zonnepanelen namelijk met verwarmd osmose water. Door met verwarmd osmose water uw panelen te borstelen laat in eerste instantie het vuil los daarna wordt het vuil weggespoeld. Vervolgens droogt het oppervlak streeploos op en hoeven er gedurende het hele proces geen chemicaliën gebruikt te worden.

 

Door de combinatie van osmosewater en ons telescopische carbon reinigingssysteem kunnen wij vrijwel alle zonnepanelen in zeer korte tijd, grondig, reinigen.


Tijdens het reinigen gaat het rendement van uw installatie al omhoog!

bottom of page